Μπιφτεκάκια σαν κεμπάπ χωρίς κρεμμύδι

Υλικά

600γρ-700γρ κιμας
2-3 κ σ ασπρο ξυδι
2 φετες χωριατικο ψωμι μουλιασμενο κ στιμμενο
1 κ σ ριγανη πιπερι
παπρικα γλυκια κ καπνιστη
3 κ σ κετσαπ 1/2 φλ λαδι
1 κ γλ σκονη σκορδο

για την σαλάτα
4-5 μελιτζάνες
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό,
4-5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
λίγο λάδι,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα μας,τα ζυμωνουμε πολυ καλα και αφηνουμε 1/2 ωρα τουλαχιστον στο ψυγειο να σφιξει. Πλαθουμε με λαδωμενα χερια μακροστενα μπιφτεκια και τα ψηνουμε σε τηγανι η γκριλιερα με ελαχιστο λαδι.

Για την σαλάτα
Έψησα τις μελιτζάνες και αφού τις ξεφλούδισα τις έβαλα σε σουρωτήρι για 1-2 ώρες.
Στη συνέχεια τα κόβουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι στραγγιστό, σκόρδο τριμμένο, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζω την μελιτζάνα που ετοιμάστηκε με αυτόν τον τρόπο σε ένα πιάτο και από πάνω τακτοποιώ τα μπιφτεκάκια. Ρίχνω κόκκινη πιπεριά τηγανισμένη σε λάδι.
Σερβίρετε με ελαφρώς τηγανητά ντοματίνια και πιπεριές.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Ρολό με καραμελωμένα κρεμμύδια…η γεύση του δεν μπορεί να περιγραφεί
Επόμενο άρθροΤούρτα Bueno…Δε θες να τελειώσει