Μπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά

Θα χρειαστείτε

1 συσκευασία φύλλο κρούστας 250 γρ
150 γρ.βούτυρο λιωμένο για την αλειψη του.

Για την κρέμα μπουγατσας:
1 1/2 λίτρο γάλα
200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. Ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλιες
2 κ.σ βουτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Παράλληλα ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και πριν πάρει βράση, προσθέτουμε το σιμιγδάλι αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει γι’αυτό ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Όταν κοχλάσει είναι έτοιμη και την κατεβάζουμε
από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τις 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως, για να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως γέμιση. Αν θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα, την αδειάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Το σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση και αλείφουμε ξανά με βούτυρο. Βάζουμε λίγη από την κρέμα στη μια άκρη του φύλλου (περίπου στο 1/5) και διπλώνουμε το φύλλο μας έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα η κρέμα και να έχουμε ένα ορθογώνιο πακετάκι.

Αλείφουμε εξωτερικά το φύλλο και τοποθετούμε τη μπουγάτσα μας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε τις μπουγάτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Μόλις βγουν από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις σερβίρουμε ζεστές αλλά και κρύες.

Μπουγάτσα με κρέμα χωρίς αυγά

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Πόπη Μπαλαλή

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδάλι δίχρωμος…Νηστίσιμος
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ πορτοκάλι