Μπουγιουρντί

Μου αρέσουν τα πιάτα με φέτα. Είναι τόσο ελληνικά για μένα.
H ζεστή και στοργική οικογενειακή ατμόσφαιρα, με όλη την οικογένεια συγκεντρωμένη γύρω από ένα τραπέζι, απολαμβάνοντας το φαγητό κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης τελετουργίας των κυριακάτικων μεσημεριανών που τους φέρνει όλους πιο κοντά μου.

Συστατικά:

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 γρ φέτα , θρυμματισμένη
200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 μεγάλο ήπιο πράσινο τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ψημένο ψωμί

Οδηγίες:

Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο κεραμικό μπολ.
Βάζουμε μια στρώση ντομάτες πάνω από το λάδι. Μπορεί να θέλετε να πασπαλίσετε λίγο αλάτι, αλλά όχι πολύ καθώς η φέτα είναι αλμυρή.
Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της φέτας θρυμματισμένη με το 1/3 κίτρινο τυρί (κάθε τυρί θα κάνει).
Πασπαλίζουμε από πάνω το 1/3 του τσίλι και τη ρίγανη.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι, τη φέτα, το τσίλι και τη ρίγανη όπως πριν.
Προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και για άλλη μια φορά προσθέστε στρώσεις ντομάτα, φέτα, τσίλι και ρίγανη.
Προσθέστε την τελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Snježana Makaš Koukli

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Βανίλια με κεράσι…με ένα μυστικό υλικό για να γίνει μαστιχωτό
Επόμενο άρθροΣπανακόκεφτες…με γιαούρτι