Μπουρέκια με τυρί ή σπανάκι Νηστίσιμα

Υλικα

5 φυλλα κρουστας

Για γέμιση πατάτας
1 πατατα βρασμενη
4-5 φυλλα δυοσμου ψιλοκομμενα
ριγανη
αλατι
1 κ.σ. ελαιολαδο
3 χοντρες φετες νηστισιμο τυρι (μη γαλακτοκομικο προιον)
ελαιολαδο για επαλειψη

για γεμιση σπανακι
1 πράσο, σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτελεση

Γέμιση πατάτα
Λιωνουμε την πατατα με ενα πιρουνι,προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι,το δυοσμο,το ελαιολαδο,αλατι και ριγανη και ανακατεουμε.

Γεμιση σπανάκι
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το σπανάκι τα βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

Κοβουμε τα φυλλα στη μεση. Παιρνουμε ενα φυλλο,το διπλωνουμε στη μεση,το αλειφουμε ελαιολαδο με ενα πινελο και στρωνουμε ενα κουταλακι γεμιση πατατας ή σπανάκι κατα μηκος της μιας πλευρας.
Προσθετουμε μια λωριδα τυρι εάν θέλουμε, διπλανουμε σε φακελο και τυλιγουμε.

Για να μη μας ξεκολλησει κολλαμε το φυλλο αλειφουμε με λιγο νερο στο κλεισιμο.
Βαζουμε τα ρολακια σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι,με το κλεισιμο προς τα κατω και τα αλειφουμε με ελαιολαδο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση για 15 λεπτα.

Σερβιρουμε τα ρολακια χλιαρα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦρεσκοψημένη μηλόπιτα με γιαούρτι και κανέλα 😋
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με κρέμα και φιστίκια Αιγίνης…Γνήσια Πολίτικη συνταγή 🙂