Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2-3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
1 αυγό
μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και μαραίνουμε 3-4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, και σοτάρουμε με μερικά λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας, να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Κόβουμε από τα φύλλα στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 15 εκατοστά ή μικρότερα, (μπορούν να μείνουν και τετράγωνα). Χρησιμοποιούμε από δύο φύλλα μαζί βουτυρωμένα. Βάζουμε στη μέση από λίγη γέμιση και διπλώνουμε φτιάχνοντας μπουρεκάκια στρογγυλά ή τετράγωνα. Τα τοποθετούμε με το δίπλωμα προς τα κάτω, πάνω σε καλά λαδωμένο ταψί. Χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι, αλείφουμε τα μπουρεκάκια και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι ή παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C.
Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται!!!

ΠΗΓΗ: roulasmera.gr

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια τόσο εύκολα όσο ωραία φαίνονται
Επόμενο άρθροΒασιλόπιτα “Βασιλική”