Υλικά Συνταγής
Υλικά για σιμιγδαλόκρεμα :
1 κιλό φρέσκο γάλα.
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
220 γρ ζάχαρη
3 βανίλιες
70 γρ αμύγδαλο ασπρισμένο ωμό σε πούδρα 

Υλικά για το φύλλο:
400 γρ αλεύρι γοχ
1 αυγό
1 σφηνάκι ρακί
1 σφηνάκι λεμόνι
λίγο λάδι
αλάτι, λίγη ζάχαρη
νερό χλιαρό να γίνει μια ζύμη κανονική
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουνε και ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου δέσει και πήξει. Προσθέτουμε το αμύγδαλο όταν την κατεβάσουμε απο τη φωτιά.  Για το φύλλο ανακατέυουμε τα υλικά μας να γίνουν μια ζύμη κανονική και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Κόβουμε το φύλλο μας σε ατομικές μερίδες βάζουμε στο κέντρο κρέμα και κλείνουμε σε τριγωνάκι ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Αν θέλουμε κατά το σερβίρισμα ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔείξε μου το Φύλλο σου να σου πω πόσο μερακλού είσαι
Επόμενο άρθροΜιλανέζικη Μελιτζάνα με σάλτσα και παρμεζάνα…