Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι
αλατοπίπερο

για τη μαρινάδα:
πάπρικα
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
λάδι
σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Τα προϊόντα μαρινάδας αναμειγνύονται και τα μπούτια κοτόπουλου αλείφονται με το μείγμα που προκύπτει. Αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν.
Καθαρίζουμε τις πάτατες και τα βάζουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. (για μένα – αλάτι, λίγη παπρικα και ρίγανη) Αραδιάζουμε πάνω τους τα μπουτια και ρίχνουμε το λάδι και λιωμένο βούτυρο.

Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό και λίγη μπύρα ώστε να καλύψει και ψήνουμε στους 180-200 κάτω από αλουμινόχαρτο για περίπου μία ώρα, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να παρουν ωραίο χρώμα.
Προαιρετικά γυρίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Έγινε σούπερ νόστιμο – οι πατάτες “λιώνουν” και το μέρος – με τραγανή κρούστα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με άγριο μάραθο (ή γλυκάνισο) ….
Επόμενο άρθροΚιουνεφέ/Kunefe της Μαρι