Μπούτια Κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι

Μάθετε πώς να φτιάχνετε νόστιμα μπούτια κοτόπουλου με μουστάρδα. Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο είναι πραγματικά εύκολο να γίνουν και είναι υπέροχα!

Υλικά:

– 1 κιλό  μπουτάκια κοτόπουλου
– 2 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως ή απλή αν δεν έχετε.
– 90 g μελι
– 3 κουταλιές ξίδι μηλίτη μήλου
– 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το λιωμένο σκόρδο, μουστάρδα, μέλι, ξύδι, λάδι, αλάτι θυμάρι και
μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα πάνω από τα μπουτάκια κοτόπουλου και ανακατέψτε να καλυφθούν
Σκεπαστε με μία μεμβράνη και αφήστε 3 ώρες στο ψυγείο
Όταν τα βγάλετε βάλτε τα σε ένα πυρεξ αδειάστε την μαρινάδα πάνω από τα μπουτάκια
και ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα εώς 1 ώρα και 15 λεπτά.
Κάθε 15 λεπτά γυρίστε τα μέσα στο πυρεξ.

Μόλις τα βγάλτε είναι έτοιμα να τα σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες δείτε εδώ πως θα
φτιάξτε τις καλύτερες.

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

Προηγούμενο άρθροΚλασσική Ισπανική κρεμίτα
Επόμενο άρθροΠανακότα με κεράσια, ένα εξαιρετικό γλυκό…και δεν απαιτεί ειδικά υλικά.