Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  • Καθαρίζω τις πατάτες, προαιρετικά αν θέλω μπορώ να τις αφήσω με τη φλούδα και έπειτα τις πλένω καλά (αν αφήσω τη φλούδα τις τρίβω δυνατά να φύγουν όλα τα χώματα).
  • Τις κόβω σε χοντρές ροδέλες και έπειτα σε μπαστούνια.
  • Τις βάζω στο σκαράκι για τον ατμό και γεμίζω την κατσαρόλα με 2 εκ. νερό. Αφού βράσει το νερό, μειώνω την ένταση σε χαμηλή (ίσα να βράζει το νερό) και με σκεπασμένη την κατσαρόλα με το καπάκι αφήνω για 12-15 λεπτά (ανάλογα την πατάτα και το μέγεθος των κομματιών).
  • Τα κομμάτια πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν αλλά να «κρατάνε» ακόμα.
  • Τα μεταφέρω σε ένα μπολ και ρίχνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά να μην σπάσουν αλλά να λαδωθούν όλες.
  • Τις απλώνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε η μια την άλλη.
  • Τις ψήνω στο φούρνο στους 250* στον αέρα για 30-40 λεπτά, μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμες.
  • Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατίζω με μια γερή πρέζα αλάτι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ψητές μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΗ εύκολη Πατσαβουρόπιτα