Μπούτια κοτόπουλου

Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι οι καλύτεροι σεφ είναι άνδρες.
Επομένως, τρώμε πάντα με ευχαρίστηση αν ο σύζυγος μαγειρεύει. Και γράφω την συνταγή, γιατί όταν αυτοσχεδιάζει ο άντρας μου, βγαίνει πολύ νόστιμο!
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια τέτοια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου.
Δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο, μυστική σάλτσα ή μπαχαρικό. Όλα είναι απίστευτα απλά! Γι’ αυτό μου άρεσε αυτή η συνταγή.

✅Προϊόντα:

κοτόπουλο (κνήμες, μηροί) – 1,5 κιλό
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
πιπέρι – για γεύση
μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας.
κέτσαπ – 2 κουταλιές της σούπας.
μουστάρδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Παστα τσίλι ή οποια εχετε – 1/2 κουταλάκι του γλυκού (προεραιτικά)
πάπρικα – 1 κουταλάκι του γλυκού
κόλιανδρος – 1 κουτ
φυτικό λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
Το κέτσαπ μπορεί να αντικατασταθεί με πελτε ντομάτας.

✅Μαγείρεμα:

Πλένουμε καλά τους μηρούς και τα πόδια, τα στεγνώνουμε. Αλάτι, πιπέρι για γεύση, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για τώρα.
Τρίβουμε τον κόλιανδρο και το πιπέρι στο γουδί. Έτσι η γεύση των μπαχαρικών αποκαλύπτεται καλύτερα και δίνει ένα μέγιστο άρωμα.
Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφυρί κουζίνας ή πλάστη.
Σε ένα μπολ βάζουμε μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα πάστα τσιλι. Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τριμμένο κόλιανδρο και πιπέρι, την αλεσμένη πάπρικα, περνάμε μερικές σκελίδες σκόρδο από την πρέσα. Για να δέσει καλύτερα τα μπαχαρικά, προσθέστε φυτικό λάδι.
Ρίξτε τώρα τη σάλτσα στο κοτόπουλο και τρίψτε καλά κάθε κομμάτι με αυτό. Μπορείτε να πολτοποιήσετε το κοτόπουλο για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάδα.
Ιδανικά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Αλλά αν δεν έχετε τέτοιο χρόνο, τότε μπορείτε να μαγειρέψετε αμέσως.

Ρυθμίστε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια φόρμα αλειμμένη με μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά.
Αποδείχθηκε να είναι ένα τόσο ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο . Οποιοδήποτε συνοδευτικό είναι τέλειο.
Για να κάνετε το κοτόπουλο πιο ζουμερό, μπορείτε να ρίξετε απο πάνω τον χυμό που προκύπτει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Φροντίστε να το μαγειρέψετε.

ΠΗΓΗ: dom_resept

Προηγούμενο άρθροΤούρτα αμυγδάλου…πάντα κλασική και ωράια
Επόμενο άρθροΔαχτυλίδια πατάτας με σκόρδο και κρεμμύδι…τρώγονται χωρίς ανάσα