Μπράουνι σοκολάτας

Το γλυκό είναι πλούσιο σε σοκολάτα, ζουμερό και απλό στην παρασκευή του.
Αν δεν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, απλώς αντικαταστήστε το με βούτυρο και παραλείψτε το νερό.

Τα προϊόντα είναι για τετράγωνο δίσκο με διαστάσεις 20×20 cm.

Υλικά

100 γρ βούτυρο
90 γρ φυστικοβούτυρο *
20 γρ νερό
200 γραμμάρια φυσικής σοκολάτας
200 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά
50 γρ αλεύρι

* Το φυστικοβούτυρο που χρησιμοποιώ είναι 100% φυστικοβούτυρο,
χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά και λίπη.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 * C και σκεπάζουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Λιώστε τα σε μπεν μαρι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το νερό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και μετά τα αυγά – ένα ένα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όσο να απορροφηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά Είναι πολύ σημαντικό να μην παρακάνετε το ψήσιμο! Το γλυκό πρέπει να κάνει μια ελαφριά κρούστα, αλλά όταν το μαχαιρώσετε με ένα ξυλάκι, να είναι ωμό. Αυτό της φωτογραφίας ψήθηκε για 20 λεπτά, κάτι που βολεύτηκε – ήταν υπέροχο στο κέντρο, αλλά τα τελικά κομμάτια είχαν στεγνώσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί.
Σερβίρετε με αχνη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα και μαλακά πτι φουρ με μαρμελάδα αγριοτριανταφυλλιάς
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες και πορτοκάλι