Μπριάμ με λουκάνικα

Συστατικά

2 μελιτζάνες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 πατάτες, λεπτές φέτες
4 πιπεριές
4 κολοκύθια
4 καρότα
2 κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
4 λουκάνικα, φρέσκα, σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 400 γρ. συνολικά
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Κόψτε τις μελιτζάνες σε κομμάτια, βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και αλατίστε τις καλά. Αφήστε τα στην άκρη να ιδρώσουν. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες 0,5-1 εκ και τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ.
Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το μισό λάδι και ανακατέψτε καλά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο.
Κόψτε τις πιπεριές σε κομμάτια 3 cm και προσθέστε τις στο μπολ ανάμιξης από τις πατάτες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στην μέση και στη συνέχεια σε φέτες των 2 εκ και προσθέτουμε στο μπολ.

Τέλος, κόψτε τα κρεμμύδια σε σφήνες, αφήνοντας τη ρίζα στο κάτω μέρος, ώστε να παραμείνουν μαζί και να μην διαλυθούν. Προσθέστε τα κρεμμύδια στα υπόλοιπα λαχανικά. Ξεπλύνετε καλά τις μελιτζάνες και πιέστε τις για να απαλλαγείτε από το
υγρό. Προσθέστε τα στο μπολ. Ανακατέψτε το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι και το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τα στο ταψί με τις πατάτες και αφήστε τα να μαγειρέψουν μαζί για 20 λεπτά.

Μόλις τελειώσουν, προσθέστε τα κομμάτια λουκάνικου. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφήστε το ταψί καλυμμένο με μια πετσέτα για λίγο και σερβίρετε με ψωμί και φέτα.

Μπριάμ με λουκάνικα
Φυσικά, αυτό από μόνο του είναι ένα εξαιρετικό Νηστισιμο πιάτο χωρίς το λουκάνικο …

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού
Επόμενο άρθροKέικ νηστείας…που φτιάχνεται γρήγορα και εξαφανίζεται ακόμα πιο γρήγορα