Τα ζουμερά και αλμυρά πακέτα σκόρδου και πατάτας και μπροζόλας είναι απλά τα πιο τέλεια ψητά, υγιεινά γεύματα και γίνονται σε 30 λεπτά!

Η μπριζόλα ήταν πάντοτε μια διαφορετική ιστορία.
Για χρόνια και χρόνια πίστευα ότι δεν μου άρεσε η μπριζόλα.
Νόμιζα ότι ήταν σκληρό και άγευστο. Όλα αυτά άλλαξαν όταν, στα τέλη της εφηβικής μου
ηλικίας, έφαγα σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο και έφαγα ένα φιλέτο μινιόν. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια καταπληκτική μπριζόλα, μαγειρεμένη με τον σωστό τρόπο, για να με πείσει ότι η μπριζόλα ήταν πραγματικά πολύ φανταστική.

Μπριζόλα με σκορδατες πατατες στο αλουμινόχαρτο

Συστατικά

2–2 1/2 κιλά μπριζόλα κόντρα φιλέτο, αφαιρουμε το λίπος και κομμένες σε κομμάτια
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες στα 4
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι, για γεύση (χρησιμοποιώ περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι)
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
φρέσκο ​​θυμάρι ή μαϊντανό για απο πάνω (προαιρετικό)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε μπριζόλα, πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο
και καρυκεύματα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Χωρίστε την μπριζόλα και τις πατάτες μεταξύ τεσσάρων φύλλων αλουμινίου
30 × 30 εκ και, στη συνέχεια, τυλίξτε τα πακετα αλουμινόχαρτο σφιχτά
γύρω από το περιεχόμενο για να σχηματίσετε τις συσκευασίες.
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε υψηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί η μπριζόλα και οι πατάτες ή ψήστε στους 220 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι το επιθυμητό ψήσιμο.
Γαρνίρετε με φρέσκο ​​θυμάρι ή μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: https://drpopr.com/

 

Προηγούμενο άρθροΜιλφειγ με φρούτα 🍓
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Καπαμά όπως το κάναμε στο χωριό