ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 
1 μπριζόλα 650γρ , κομμένη σε λωρίδες κατά μήκος 
Πατάτες 650g κομμένες σε σφήνες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη, 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η μαρινάδα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας 
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη σάλτσα (της επιλογή σας)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις λωρίδες μπριζόλας με σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, πιπέρι και πικάντικη σάλτσα. Αφήστε στην άκρη  να μαριναριστούν ενώ μαγειρεύετε τις πατάτες.

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μέση-υψηλή φωτιά, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε τις πατάτες. Μαγειρέψτε για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για επιπλέον 4-5 λεπτά μέχρις ότου να γίνουν οι πατάτες χρυσαφί και της τρυπάει το πιρούνι. Μεταφέρετε σοταρισμένες πατάτες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.

3. Κρατήστε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σκόρδο, νιφάδες κόκκινου πιπεριού(εάν έχετε) και τα φρέσκα βότανα(θυμάρι , δενρδολίβανο, ρίγανη). Τοποθετήστε την μπριζόλα σε ένα στρώμα στο τηγάνι, κρατώντας τη μαρινάδα για αργότερα. Μαγειρέψτε τις λωρίδες μπριζόλας σε κάθε πλευρά για 1 λεπτό κάθε φορά, μέχρι να ψηθεί – προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το πώς σας αρέσει η μπριζόλα σας.

4. Ακριβώς πριν τελειώσετε με την μπριζόλα , μπορείτε να ανακατέψτε την μαρινάδα αν θέλετε και να μαγειρέψετε για ένα ακόμη λεπτό. Προσθέστε τις πατάτες σφήνες πίσω στο τηγάνι και μαγειρέψτε λίγο ακόμη. Βάλτε αλάτι και πιπέρι, αν είναι απαραίτητο.

5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τη μπριζόλα και τις πατάτες, γαρνιρισμένες με πιπέρι , φρέσκα βότανα και πασπαλίζουμε παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες, αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση!

Σημείωση:

Μπορείτε να προετοιμάσετε τις πατάτες σε ζεστό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά πριν τις βάλετε στο τηγάνι. Αυτό θα επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος της πατάτας και θα εξασφαλίσει μια ωραία χρυσή κρούστα στις πατάτες.

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια τραγανά με παρμεζάνα