Μπριζόλες με φασολάκια και αρακά
Υλικά
6 σπαλομπριζόλες 
Φασολάκια
Αρακάς, ένα φλιτζάνι ή όσο θέλετε
Ελαιόλαδο για να καλύψει το κάτω μέρος του ταψιού
Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε κομμάτια (τα ξέχασα αυτή τη φορά, αλλά είναι νόστιμα σε αυτό το γεύμα)
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένες ντομάτες
1 γεμάτη ντοματοπολτός

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τις μπριζόλες στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τσιγαρίστε. Προσθέστε ζεστό νερό έως ότου καλυφθεί το κρέας.
Αφήστε να μαγειρευτεί 1 ώρα.
Μετά από μια ώρα προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και τον τοματοπολτό. Προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα στα φασολάκια και συνδυάστε τα.
Μπορείτε να συνεχίσετε να το μαγειρευετε στην κατσαράλα ή μπορείτε να το γυρίσετε σε ένα ταψί να το καλύψετε  με αλλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε άλλη μια ώρα ή μέχρι να γίνει.

Τώρα 15 λεπτά πριν γίνει, προσθέτουμε τον αρακά. Ανακατέψτε τα ώστε να μαγειρεύτουν όλα μαζί λίγα λεπτά.
Τέλος βάλτε το στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα ακόμη. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες και ισως 1/2 περισσότερο θα είναι καλό ανάλογα με το μέγεθος των μπριζολών και τα φασόλια χρειάζονται μερικές φορές λίγο περισσότερο

 

Καλή Ορεξη

 

 

Προηγούμενο άρθροΡαγού Μοσχαράκι με Παπαρδέλες
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Καπαμά…με πατάτες