Μπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και ντοματίνια
Υλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές (χρησιμοποίησα λαιμού)
4 πατάτες σε φέτες
5 ντοματίνια κομμένα στην μέση (ή και περισσότερα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ή 2 μικρότερα
λίγη σόγια σως
αρωματικό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 200 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες φετες.
Τις βάζουμε στο ταψί.
Από πάνω, στρώνουμε τα κρεμύδια και ενδιάμεσα βάζουμε τα ντοματίνια*.
Πασπαλίζουμε με λίγο αρωματικό αλάτι.
Τέλος, βάζουμε τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λίγη σόγια σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι αρωματικό.
Βάζουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα. Αν χρειάζεται, βάζουμε αλουμινόχαρτο και έψησα στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Έβγαλα το κρέας από πάνω και τελείωσα το ψησιμο.
Tip: Βάζοντας τα ντοματίνια από την αρχή, το πιθανότερο είναι να λιώσουν (όσο λιωμένα φαίνονται στην παραπάνω φωτο-καλό βέβαια για όσους θέλουν να τα κρύψουν 😉 ). Αν δεν θέλετε να λιώσουν αλλά να φαίνονται ακέραια, προσθέστε τα στο φαγητό σας μισή ώρα αφού το ξεκινήσετε. Θα είναι εξίσου νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό!
Καλό πσκ!