Μπριζόλες χοιρινές φούρνου με κρεμμύδια και ντοματίνια

Υλικά

3-4 μπριζόλες χοιρινές (χρησιμοποίησα λαιμού)
4 πατάτες σε φέτες
5 ντοματίνια κομμένα στην μέση (ή και περισσότερα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ή 2 μικρότερα
λίγη σόγια σως
αρωματικό αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 200 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες φετες.
Τις βάζουμε στο ταψί.
Από πάνω, στρώνουμε τα κρεμύδια και ενδιάμεσα βάζουμε τα ντοματίνια*.
Πασπαλίζουμε με λίγο αρωματικό αλάτι.
Τέλος, βάζουμε τις μπριζόλες.
Ραντίζουμε με λίγη σόγια σως και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι αρωματικό.
Βάζουμε 1 ποτήρι νερό στο ταψί και ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα. Αν χρειάζεται, βάζουμε αλουμινόχαρτο και έψησα στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Έβγαλα το κρέας από πάνω και τελείωσα το ψησιμο.

Tip: Βάζοντας τα ντοματίνια από την αρχή, το πιθανότερο είναι να λιώσουν (όσο λιωμένα φαίνονται στην παραπάνω φωτο-καλό βέβαια για όσους θέλουν να τα κρύψουν 😉 ). Αν δεν θέλετε να λιώσουν αλλά να φαίνονται ακέραια, προσθέστε τα στο φαγητό σας μισή ώρα αφού το ξεκινήσετε. Θα είναι εξίσου νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο αντί για χοιρινό!

Καλό πσκ!

Προηγούμενο άρθροΚωκ Ταψιού το Ανεπανάληπτο (Vid)
Επόμενο άρθροΠιτάκια με ελιές και φέτα, με χουρμάδες και σοκολάτα ή με ότι γέμιση θέλετε…