Μπριζόλες ψημένες πάνω σε κρεμμύδια στο φούρνο

Βάλτε το κρέας στο κρεμμύδι για να έχετε νόστιμο φαγητό σε 10 λεπτά
Μια συνταγή κρέατος που μπορεί να εκπλήξει κάθε μέλος της οικογένειας. Μια γρήγορη συνταγή για κρέας απαιτεί μόνο 10 λεπτά της προσοχής σας. Μπορεί να σερβιριστεί για γεύμα ή σε γιορτινό τραπέζι. Μια απλή συνταγή για κρέας, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να το μαγειρέψει, το κύριο πράγμα είναι να μην βιαστείτε να το κάνετε και τα πάντα με αγάπη.

Υλικά:

Ψιλοκόβουμε 3-4 κρεμμύδια
7-8 χοιρινές μπριζόλες
Αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές
Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι
Ψιλοκόψτε 300-400 γραμμάρια μανιτάρια
Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκόβουμε 2-3 ντομάτες

200 γρ τυρί ρεγκατο τριμμένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα, αλείφουμε ένα ταψί φούρνου με λάδι και απλώνουμε σε όλη τη βάση τα κρεμμύδια. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σταυρωτά τις μπριζόλες όπως βλέπετε στη φωτογραφία

και τις αλατοπιπερώνουμε και μετά τις τρίβουμε με το χέρι μας λίγο από πάνω για να μπει το αλάτι και το πιπέρι χαραμάδες.
Τις γυρίζουμε ανάποδα και ριχνουμε πάλι αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες επάνω στα κρεμμύδια.

Μετά ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και τα μαγειρεύουμε μαζί με το κρεμμύδι 10 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους στη συνέχεια κόβουμε δυο-τρεις ντομάτες σε φετούλες και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση με τα μανιτάρια και τη βάζουμε πάνω στις μπριζόλες και από πάνω από κάθε μπριζόλα σκεπάζουμε με 3-4 κομματάκια ντομάτας ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και πάνω από κάθε μπριζόλα βάζουμε τριμμένο τυρί αρκετό και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Βγαζουμε από το φούρν και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Bγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και πάνω από κάθε μπριζόλα βάζουμε τριμμένο τυρί αρκετό και ξαναβάζουμε
στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο ύδια μετά ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι 2-3 λεπτά ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και τα μαγειρεύουμε μαζί με το κρεμμύδι 10 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους στη συνέχεια κόβουμε δυο-τρεις ντομάτες σε φετούλες και αφήνουμε στην άκρη παίρνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση με τα μανιτάρια και τη βάζουμε πάνω στις μπριζόλες και από πάνω από κάθε μπριζόλα σκεπάζουμε με 3-4 κομματάκια ντομάτας ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και πάνω από κάθε μπριζόλα βάζουμε τριμμένο τυρί αρκετό και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑυτό το κέικ πορτοκάλι με 3 υλικά φτιάχνεται πολύ γρήγορα…λιώνει και είναι υγρό!
Επόμενο άρθροΧοιρινό με χόρτα σβησμένο σε κρασί