Νέκταρ Ροδάκινου

Είναι ήδη σαφές σε όλους ότι οι φυσικοί χυμοί που πωλούνται στα καταστήματα δεν είναι φυσικοί.
Η συνταγή για το νέκταρ ροδάκινου είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα νόστιμο ποτό φρούτων που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν στο σπίτι.
Το νέκταρ ροδάκινου μπορεί να σερβιριστεί και να καταναλωθεί αμέσως, να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ημέρα ή να εμφιαλωθεί και να αποστειρωθεί για το χειμώνα.

Υλικά

2 κιλά ροδάκινα
1/2 φλιτζάνι τσάι ζάχαρη
2 κομμάτια λεμόνι

Εκτέλεση

Είναι καλό για τα ροδάκινα να ωριμάσουν καλά και να είναι ζουμερά φρούτα. Τα πλένετε, τα ξεφλουδίζετε και τα καθαρίζετε και μετά τα αλέθουμε σε έναν λείο πουρέ χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μύλο.
Μετρήστε την ποσότητα πουρέ ροδάκινου που λαμβάνεται (για παράδειγμα με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού τσαγιού), ρίξτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε την ίδια ποσότητα νερού. Προσθέστε το χυμό λεμονιού καθώς και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Η ποσότητα ζάχαρης είναι ενδεικτική. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη εάν το νέκταρ ροδάκινου δεν είναι αρκετά γλυκό για το γούστο σας ή να το μειώσετε εάν θέλετε λιγότερο γλυκό.

Το τρίτο βήμα στη συνταγή για το νέκταρ ροδάκινου είναι προαιρετικό εάν σκοπεύετε να προετοιμάσετε το νέκταρ για το χειμώνα. Σε αυτήν την περίπτωση, ρίξτε το νέκταρ σε φιάλες, κλείστε καλά και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος οι φιάλες νέκταρ πρέπει να καλύπτονται πλήρως με νερό. Εάν αποφασίσετε, δεν μπορείτε να αποστειρώσετε το προκύπτον ποτό και να το καταναλώσετε εντός μιας ή δύο ημερών. Σε αυτήν την περίπτωση, φυλάξτε το στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροMπισκότα αμυγδάλου…απο τις καλύτερες συνταγές. Είναι σαν τα αγοραστά τα αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΚαρβέλι Γεμιστό με κρέας και τυρί