Κεφτέδες με Μοτσαρέλα

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 φέτες ψωμί σε τριμματα
100 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
3 κγ ρίγανη
4 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 μπάλες μοτσαρέλα
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλατι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε δυνατη φωτιά σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τη μισή ποσότητα σκόρδου. Αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, το ψωμί, το γιαούρτι, τα αυγά, 2 κουταλάκια ρίγανη, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι και ζυμώστε.
Κόψτε κάθε μπάλα μοτσαρέλας σε 8 κομμάτια.

Χωρίστε τον κιμά σε 16 μέρη. Πάρτε μια ποσότητα κιμά στο χέρι, με το δαχτυλο κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο, βάλτε ένα κομμάτι μοτσαρέλας και κλείστε το μέσα, πλάθοντας μια μπάλα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστε και τους υπόλοιπους κεφτέδες. Αφήστε τους στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού, βάλτε τους κεφτέδες με τη σειρά και ψήστε τους στους 180ο C για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα ντομάτας, ψιλοκόψτε ή τρίψτε τις ντομάτες, βάλτε τες στην κατσαρόλα με 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλάκι ρίγανη, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για 30-35 λεπτά σε μέτρια ένταση.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με τυρί
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Χαλβάς με πορτοκάλι