Νεγράκια

Απίθανα, πεντανόστιμα Νεγράκια!

Υλικά

360 g ασπράδια
325 g ζάχαρη
240 g κρόκοι
βανίλια λίγο
425 g αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
7 g baking powder
τρούφα μαύρη
σοκολάτα κουβερτούρα

Για την σοκολατενια κρέμα
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη σοκολατένια
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
200 γρ.γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας με μια μαρίζ ελαφρά για να τους απορροφήσει το μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.

Κόβουμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ Νο 10 σε σχήμα στρογγυλό μικρό για νεγράκια
Βάζω το μείγμα σε κορνέ με κουτάλι και μετα στο ταψι με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη συντήρηση για 3-4 ωρες.
Τα βγάζουμε από τη συντήρηση και τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία χώρου για 1 ώρα. Τα σιροπιάζουμε και τα τοποθετούμε στη συντήρηση για 2 με 3 ώρες να παγώσουν καλά.
Χτυπάω το γκαρνί σκόνη με το γάλα να γίνει σαντιγί και προσθέτω το ζαχαρούχο.

Τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία χώρου. Κολλάμε με κρέμα σοκολάτας και τα περνάμε περιμετρικά με τρούφα μαύρη.

* Το προϊόν διατηρείται στην κατάψυξη έως 45 ημέρες και στη συντήρηση έως 8 ήμερες..

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ Φούρνου
Επόμενο άρθροΤούρτα παγωτό με γεύση cheesecake