Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και κρέμα αμυγδάλου

Υλικά για 1 κέικ:

500 g αλεύρι τύπου 00
7 g στιγμιαία ξηρή μαγιά (25 g φρέσκια μαγιά ή 10 g ενεργή ξηρή μαγιά)
90 γρ ζάχαρη άχνη
20 g ζάχαρη βανίλιας 
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
4 g αλάτι
250 ml φρέσκου χυμού πορτοκαλιού
60 ml λάδι

γέμιση – κρέμα αμυγδάλου με κράνμπερι

100 g αλεύρι αμυγδάλου 
250 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
10 γρ κακάο
100 g αφυδατωμένα κράνμπερι

για  από πάνω

50 ml χυμό πορτοκαλιού
20 g φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα κρανμπερι και προσθετουμε νερό να τα καλυψει και αφηνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , αλάτι, μαγια, ζαχαρη, ζάχαρη βανίλιας και ανακατευουμε.
Προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιου και βαζουμε το μπολ στο μιξερ βασης με το γάντζο.
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνωντας σταδιακα τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι μέχρι να παρουμε μια μη κολλωδη ζύμη.
Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδώνουμε ελαφρά την ζυμη και την σκεπαζουμε με μεμβρανη και πετσετα και αφήνουμε στην άκρη για 1-2 ώρες.
Σε ένα μπολάκι ριχνουμε την μαρμελάδα και αλευρι αμυγδάλου , κακάου και ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν.

Βγαζουμε την ζύμη κόβουμε στα 2 και την ανοιγουμε με τα χέρια σε ένα παραλληλόγραμμο και αλειφουμε με το μειγμα μαρμελάδας και ριχνουμε κρανμπερι και τυλίγουμε σε ρολό .


Τα πλεκουμε τα δυο καρβελάκια

και τα βάζουμε σε χαρτί ψησιματος και το βάζουμε σε μια φόρμα σκεπαζουμε και αφήνουμε για μία ώρα. Μετα αλείφουμε με χυμό πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με φιλε αμυγδάλου.


Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και 35-40 λεπτα στους 170. Βγαζουμε αφηνουμε να κρυώσει και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη

Καλή Απολαυση

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελωμένο Κοτόπουλο με μπάμιες
Επόμενο άρθροΝόστιμο ορεκτικό, μπάλες ψωμιού με τυρί και ηλιόσπορους