Συνταγή Κοκκάκια
Κοκάκια: 35 έως 40 μπορούν να γίνουν από μία παρτίδα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για την βάση:
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 1/4 κουταλιές κορν φλαουρ
Για την Γεμιση:
1 φλιτζάνι + 100 ml πλήρους γάλακτος
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
1/3 φλιτζάνι
Για το γλασο σοκολάτας:
4 κουταλιές της σκόνης κακάο
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας νερό
60 gr μαργαρίνη
1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
ή φτιάξτε μια γκαναζ
200g μαύρη σοκολάτα
100ml κρέμα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Χτυπήστε 3/4 της ζάχαρης και των κρόκων των αυγών να γίνουν κρέμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια αυγών σε μαρέγκα. Προσθέστε την μισή μαρέγκα στο μείγμα κρόκου, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε αργά το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Όταν αναμιχθεί, προσθέστε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Στρώστε ένα ταψί με μια λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας μια τσάντα ζαχαροπλαστικής, καντε τα μικρά μπισκότα βάσης το μέγεθος και το σχήμα που έχουν τα κοκακια δηλαδή κύκλοι διαμέτρου περίπου 4 cm και ύψους ½ cm.
Ψήνουμε για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν σε ένα ράφι.

Τοποθετήστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Συνδυάστε ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό και κρόκο αυγού και προσθέστε το 1/3 του ζεστού μείγματος γάλακτος και κρέμας πριν βράσει.
Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Μόλις η κρέμα λιώσει και αρχίσει να φουσκώνει, αφαιρέστε από τη φωτιά. Αδειάστε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η κρέμα, ανακατέψτε απαλά με σύρμα για να μαλακώσει και στη συνέχεια, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα κρέμας (1-2 κουταλάκια του γλυκού) κρέμας (ή χρησιμοποιήστε μια σακούλα για να τα γεμίσετε) στην επίπεδη πλευρά ένα μπισκότο και τοποθετήστε την επίπεδη πλευρά του άλλου μπισκότου από πανω για να δημιουργήσετε το κοκκάκι.

Ετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας λιώνοντας τη μαργαρίνη και ανακατέψτε μέσα σε αυτή όλα τα υλικά εκτός από τον κρόκο του αυγού. Όταν το μείγμα είναι λείο και καλά συνδυασμένο, ανακατέψτε στον κρόκο του αυγού.
Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στα κοκάκια. Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε ..

ή

Τοποθετήστε τα συστατικά της γκαναζ σε ένα γυάλινο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για διαστήματα 30 δευτερολέπτων.
Βυθίστε την κορυφή του κοκ στο λούστρο σοκολάτας. Βάλτε στο ψυγείο σε σκεπαστό ταψί ή πιάτο για 1/2 ώρα πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: Christine ChrysostomouGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες στο τηγάνι ❣️❣️❣️
Επόμενο άρθροΜυστικά για Τέλεια Τηγανητά Καλαμαράκια