Συστατικά
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
8 – 10 φέτες Γαλλική μπαγκέτα ψωμιού, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ
1 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές, σε κύβους
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 αυγά χτυπημένα
1 κγ αλάτι 
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 ντομάτες μέσου μεγέθους, κάθε ντομάτα κομμένη σε 4 παχιά φέτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
φρέσκο ​​βασιλικό, σε κομμάτια για γαρνιτούρα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώστε το λιωμένο βούτυρο και στις δύο πλευρές των φετών της μπαγκέτας, τοποθετήστε το σε ένα ταψί και ψήνετε μέχρι οι φέτες να είναι χρυσοκαστανές και τραγανές και στις δύο πλευρές.

Περιστρέψτε τις φέτες, εάν είναι απαραίτητο, για να έχετε και τις δύο πλευρές ψημένες και τραγανές. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε τις μπαγκέτες σε κύβους. Έγω έκοψα κάθε κομμάτι σε 4 κύβους και γέμισα συνολικά 3 φλιτζάνια. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψάκι 20×30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.
Τοποθετήστε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι. Τοποθετήστε τα κομμένα κρεμμύδια και πιπεριές στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να καραμελοποιηθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό.
Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τους κύβους ψωμιού, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, και το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε για να καλυφθούν με όλα τα συστατικά.

Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί. Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας σε ένα μόνο στρώμα πάνω από τους κύβους ψωμιού. Πασπαλίστε και τα δύο τυριά πάνω από τις φέτες ντομάτας,

ψήνετε σε 180 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά μέχρι  οι κύβοι ψωμιού και το τυρί από πάνω παρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρετε αμέσως, και βάλτε στο ψυγείο ότι έχει απομείνει.

Προηγούμενο άρθροΡόλο από κολοκυθάκια με κρέμα τυρί – Σκέτη τρέλα
Επόμενο άρθροΧοιρινά μπριζολάκια μέσα σε παχιά σάλτσα γιαουρτιού