Τηγανιτά πιτάκια με γέμιση Μήλου:

Υλικά

Ζύμη πίτας:
2 κούπες λευκό αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κσ ζάχαρη
6 κσ βούτυρο
1/3 κουπας γάλα
1 κρόκος αυγού

Για την Γέμιση μήλου (ή ότι άλλη γέμιση θέλετε):
2 μήλα
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Γλάσο:
2 κσ ζεστό νερό
1 κσ σιρόπι καλαμποκιού
1 κουτ γλ. βανίλια

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κυβους τα μήλα και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα.
Συνδυάστε τη ζάχαρη και την κανέλα την ρίχνουμε πάνω στα μήλα και ανακατεύουμε.
Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει,
στη συνέχεια πολτοποιήστε με πιρούνι για να σχηματίσετε μια παχιά σάλτσα μήλου.
Αφήστε να κρυώσει.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν, τη ζάχαρη και το βούτυρο
μέχρι να είναι ελαφρώς σαν σβολιασμένο. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με γάλα και προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε με πιρούνι να γίνει μια μπάλα.
Ζυμώστε όσο το δυνατόν λιγότερο. Σχηματίστε 8-9 μικρές μπάλες από την ζύμη.
Ανοίξτε τα πιτάκια. Γεμίστε με γέμιση 1/4 φλιτζανιών.
Διπλώστε και πιέστε τις άκρες με τα δόντια από ένα πιρούνι. Βρέξτε τις άκρες με το
ασπράδι πριν από τη σφράγιση.
Τηγανίζουμε στους 190 βαθμούς για δύο λεπτά

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά του γλάσου και μετά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη έως ότου πήξη σε ρέουσα συνοχή.
Γλασσαρουμε όλα τα πιτακια από πάνω

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Marouan El Kholti

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας…σε 30 λεπτά σερβίρετε
Επόμενο άρθροΤρίγωνα τυροπιτακια τριών τυριών (χωρίς φέτα)