Πάντα στις πίτες που έχουν γέμιση με πολύ υγρασία πρέπει να βάλουμε κάτι στερεό για να απορροφήσει τα υγρά του και να μην πανιάσει το φύλλο.
Γι’αυτό και στην πίτα μου έχω βάλει μισό φλιτζάνι γλυκό τραχανά. Εσείς όμως μπορείτε να βάλετε ρύζι ή ακόμα και πλιγούρι. Η ζύμη η γνωστή. Αυτή που κάνω πάντα……
Υλικά για την ζύμη

  • 800 γραμμάρια αλεύρι μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ένα κουτάλι της σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • για να ανοίξουμε τα φύλλα
  • Αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο.

Υλικά για την γέμιση

 

  • 7-8 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)
  • 1 πράσινη πιπεριά ( κομμένη σε κυβάκια)
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι γλυκό τραχανά
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ένα κουταλάκι ζάχαρη ( προαιρετικά)

 

Εκτέλεση 
Ζυμώνουμε , χωρίσουμε την ζύμη σε έξι μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για δύο με τρία λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες αλάτι και πιπέρι. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη, το δυόσμο το βασιλικό και τον τραχανά και σβήνουμε. 

 Ανοίγουμε με τον πλάστη έξι φύλλα. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε τρία κάτω με λίγο ελαιόλαδο ανάμεσα τους. Ρίχνουμε την γέμιση και βάζουμε τα άλλα τρία πάνω με τον ίδιο τρόπο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όταν βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο την βάζουμε πάνω σε μια σχάρα για να στεγνώσει.
Καλή επιτυχία 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣας Έπεσε Παραπάνω Αλάτι στο Φαγητό; Τρεις Τρόποι για να το Σώσετε!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι μαγειρεμένο σε κρασί