Ντονατς Γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά

500 γρ αλεύρι
200 ml. γάλα
2 αυγα
60 γρ ζάχαρη
80 γρ λιωμένο βούτυρο
21 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
1/2 κουτ αλάτι
3 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και μαγιά σε αυτό. Το άφησα να ενεργοποιηθεί η μαγια σε ένα βαθύ πιάτο καλυμμένο με μια πετσέτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Όταν η μαγιά είναι έτοιμη, τη ρίχνω στο αλεύρι και μετά στο μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε μια μαλακή αντικολλητική ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος σε ένα βαθύ μπολ καλυμμένο με ελαστική μεμβράνη και μια πετσέτα.

Βάζω το μπολ στο φούρνο στους 50 βαθμούς πρώτα μέχρι να ζεσταθεί καλά και μετά το ανοίγω ελαφρώς.
Η ζύμη φουσκώνει για περίπου 50 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζω τη ζύμη που έχει φουσκώσει σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίς να ανακατέψω την ανοίγω σε ένα φύλλο πάχους 2 εκ. Και κόβω κύκλους με ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 7 εκ.

Τακτοποιώ τους λουκουμάδες στο ταψί του φούρνου σε χαρτί ψησίματος και ψήνω σε ζεστό φούρνο στους 220 βαθμούς, μεσαίου επιπέδου για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και κάνω μια τρύπα, την οποία γεμίζω με γέμιση κατά βούληση – εγώ βάζω λιωμένη σοκολάτα σε μπεν μαρι, αλλά ίσως βάλετε κρέμα ή μαρμελάδα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη καθώς κρυώσει καλά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στον Ατμό: Υγιεινές, Γευστικές, και Αρωματισμένες με Λεμόνι και Μυρωδικά
Επόμενο άρθροΚυπριακές Τηγανίτες (Πισσίες)