Κεικ σοκολάτας με Χαρουπάλευρο

Υλικά

4 αυγά
1 βιτάμ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 συσκευασία χαρουπάλευρο 500 γρ.
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Μήνυμα στη συζήτηση Συνταγές Μαγειρικής

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ξεχωριστά χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι ελαφρώς χλιαρό.
Μέσα στο μίγμα κρόκων και ζάχαρης ρίχνουμε εναλλάξ γάλα, βούτυρο και αλεύρι ενώ χτυπάμε παράλληλα με το μίξερ. Αφού τελειώσουν τα υλικά ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα και με πολύ απαλές κινήσεις τη μαρέγκα.

Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε το σφηνάκι και τις σοκολάτες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει με το μαχαίρι.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε μία πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΙνδοκάρυδο σιροπιαστό ταψιού
Επόμενο άρθροΤηγανιά Χοιρινό με λαχανικά και μανιτάρια…ο τέλειος μεζές