Ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα

Αν μας ρωτήσετε ′′ πώς κάνετε τα παιδιά χαρούμενα?” η απάντηση σίγουρα θα είναι:           ′′ κάντε τα ντόνατς ′′ 😀 Αλλά αν θέλετε να τα κάνετε σούπερ χαρούμενα, κάντε τα λουκουμάδες με σοκολάτα. Απαλοι και αφράτοι, από μια απλή και απίστευτα καλή ζύμη.
Αρωματισμένη με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού ή λεμόνι, είναι τόσο καλή που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για πίτες

Συστατικά

Ζύμη:

550 γρ αλεύρι
7 γρ ξερή μαγιά
300 ml γάλα
75 γρ βούτυρο
75 γρ
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φλούδα πορτοκαλιού και εκχυλισμα βανίλιας
400 γρ κρέμα σοκολάτας για γέμιση ή μαυρη σοκολάτα σε κομματακια
βανίλια άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Προετοιμασία

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει σε μια υποφερτή θερμοκρασία στα χέρια σας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ξηρή μαγιά. Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια σας. Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Η ζύμη μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε μηχανή ψωμιού
Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ή λίγο γάλα αν είναι πολύ πηχτή.
Η ποσότητα ζάχαρης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά, περίπου 25 γρ., Την οποία διαλύετε σε ζεστό γάλα Ρίχνουμε τη ζύμη που φούσκωσε στο τραπέζι και ζυμώνουμε ελαφρά με αλεύρι και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

Απλώστε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Με ένα κουπ πατ θα κόψετε τη ζύμη, σχεδιάστε ίχνη (δηλαδή όχι κομμένα μεχρι κάτω) σε ένα από τα φύλλα. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα σοκολάτας στη μέση κάθε κύκλου και στη συνέχεια τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο ζύμης από πάνω. Κόψτε σε σχήματα έτσι ώστε να πιάσετε την σοκολάτα μέσα εάν οι άκρες δεν κολλαν πολύ καλά, πιέστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας ή με ένα πιρούνι


Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε ζεστό, σε σκόνη με άχνη βανίλιας σε σκόνη.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΚαρότο κέικ
Επόμενο άρθροΛαχανοτηγανίτα…Υγιεινή και νόστιμη