Ντόνατς Γεμιστά

Συστατικά

250 ml ζεστό νερό
10 γρ ξηρή μαγιά
1 αυγό
25 γρ λιωμένο βούτυρο
45 γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλ κοφτη αλάτι
400 g +/- (430 g) αλεύρι
1 φακ ζάχαρη βανίλιας
800 ml Λάδι

Για γέμιση
Μαρμελάδα πηχτή ή ενα κομμάτι σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

Προσθέστε ξερή μαγιά, μισή ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σε χλιαρό νερό, ανακατέψτε και βάλτε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια.
Προσθέστε στο μείγμα αλευριού-μαγιάς, ανακατέψτε.
Σταδιακά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Λιπάνετε την επιφάνεια εργασίας με λάδι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και τα στρογγυλοποιούμε.
Αλείφουμε με λάδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με έναν πλάστη και απλώνουμε τη γέμιση, σχηματίζουμε ζυμαρικά και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι και από τις δύο πλευρές.
Βάλτε το τελικό προϊόν σε μια χαρτοπετσέτα να ρουφηξει το λαδι.
Τα κυλάμε μεσα σε ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΡατατούι με λαχανικά
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με σιμιγδάλι