Λουκανικοπιτάκια

Υλικά

για την Ζύμη
αλεύρι – 500 g
γιαούρτι – 100 g
λάδι – 1 κουταλιά της σούπας.
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
φρέσκο ​​γάλα – 100 ml
μαγιά – 1 φακελάκι / 7 g / ξηρό
ζάχαρη – 1 κουτ.

Για επάλλειψη
κρόκοι – 2 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα – 1 κουταλάκι του γλυκού.

για πασπαλισμα
σουσάμι
σπόροι παπαρούνας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε γιαούρτι, νερό, λάδι, αλάτι και φρέσκο ​​γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει ένα πακέτο ξερή μαγιά και 1 κουτ. ζάχαρη.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Ανοιγουμε με πλάστη και κόβουμε λωρίδες. Πασπαλίζουμε με χρωματιστό αλάτι και τυλίγουμε τα λουκάνικα.
Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για μισή ώρα.
Αλείφουμε με 2 κρόκους αυγών και 1 κουτ. γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε τα υπέροχα λουκανικοπιτακια στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Πηγή: Maia Ivanova

Προηγούμενο άρθροΡεβύθια Λεμονομουσταρδάτα
Επόμενο άρθροΚοκκινιστή Γίδα…απλή και πεντανόστιμη συνταγή