Βάφλες

Από τότε που απέκτησα βαφλιέρα, δεν σταματώ να φτιάχνω 🙂
Πρώτον, γιατί μου είναι πολύ εύκολο να φτιάξω για πρωινό. Αν πρέπει να επιλέξω να φτιάξω τηγανίτες ή βάφλες, θα επέλεγα βάφλες χωρίς δισταγμό 🙂
Είτε είναι αλειμμένες με σοκολάτα είτε με μέλι ή αχνη ζαχαρης, δεν παύουν να είναι υπέροχες. Μόλις τις φτιάξετε, τότε δεν θα σταματήσετε. Εγγυώμαι !!! Όποτε έχετε όρεξη να φάτε κάτι γλυκό, θα τις φτιάχνετε, όπως κι εμείς….

Υλικά

400 γρ αλεύρι
2 αυγα
Μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο
Μαγιά – 1 κουταλάκι του γλυκού
Πρέζα αλάτι
3 κ.σ. Ζάχαρη
200 ml λάδι
500 ml φρέσκο ​​γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο με το αλάτι, τη μαγιά και το μπέικιν πάουντερ.
Δεν μένει τίποτα άλλο παρά να μαγειρέψετε τις βάφλες στη βαφλιερα. Συνήθως, το μαγείρεμά τους διαρκεί λίγα λεπτά, περίπου 6-7, αλλά πολλά εξαρτώνται
από την ισχύ της συσκευής που χρησιμοποιείτε. Τσεκάρετε λοιπόν την πρώτη φορά ….. τότε θα μάθετε!

Συνοδευστε με ακτινίδιο και ζάχαρη άχνη! 👅

Καλή όρεξη! ❤️

Προηγούμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου…τέλειο απλό αλλά και κομψό επιδόρπιο.
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με μανιτάρια γεμιστά σε σάλτσα μανιταριών