Κασερόπιτες

Υλικά 9/10 τεμάχια

Γάλα 125 ml ζεστό
170 ml ζεστό νερό
Λάδι 60 ml
Ζάχαρη 1,5 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι 600γρ + –
Ξερή μαγιά 7 γρ
Αλάτι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
Λιωμένο βούτυρο -150 γρ

Για άλλειμα
Αυγά-1 τεμάχιο

Γέμιση
Κασέρι 300 γρ τριμμένο

Πως να προετοιμαστείς

1 Βάζουμε χλιαρό γάλα, ζεστό νερό, ζάχαρη, λάδι, μαγιά και αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
2 Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά.
3 Ανακατέψτε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.
4 Αφήστε το να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
5 Χωρίστε τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια.
6 Προετοιμάστε τη γέμιση τυριού ανακατεμένη με αυγό και αλάτι για γεύση. (Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε είδος τυριού)
7 Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
8 Απλώστε ένα πολύ λεπτό φύλλο με ένα πλαστη.
9 Βάλτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και απλώστε καλά
10 Τοποθετήστε πάνω άλλο φύλλο που αλλειφετε και αύτο με βούτυρο.

11 Βάλτε μπόλικο τριμμένο κασέρι στο κέντρο και φέρτε τις γωνίες στο κεντρο και κολλήστε πατώντας με τα δαχτυλα καλά.

12 Αφήστε να φουσκώσει καλυμμένο με θερμότητα για 30-40 λεπτά.
13 Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
14 Στον προθερμασμένο φούρνο 190C ° 20 – 25 λεπτά
μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικές Μπάρες με σοκολάτα και φυστίκι
Επόμενο άρθροΠίτσα Μπουγάτσα…δεν θα το πιστέψετε τι τρώτε