Νόστιμη Πίτα με Γάλα και Αυγά

ΥΛΙΚΑ :

 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 8-10 αυγά
 2 λίτρα γάλα πλήρες
 700 γρ. ζάχαρη
 Βούτυρο λιωμένο για το άλλειμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπήστε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα λίγο ακόμα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας
βουτυρωμένα ένα – ένα. Φροντίζετε τα φύλλα που στρώνετε στο ταψί να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζετε περίπου το μισό μίγμα στο ταψί φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Με το χέρι σας κόβετε μικρά κομματάκια ένα φύλλο κρούστας και το βάζετε πάνω στο απλωμένο μίγμα.
Αδειάζετε στο ταψί το υπόλοιπο μίγμα γάλακτος, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας
βουτυρωμένα ένα – ένα. Τελειώνετε αλείφοντας με λίγο βούτυρο ακόμα.
Γυρίστε όλες τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψί, προς τα μέσα, πάνω στην πίτα.
Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 2ΟΟ βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να ροδίσει καλά.

Πηγή: macedoniancuisine.com

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με μέλι και φουντούκια
Επόμενο άρθροΑρνί με κριθαράκι στο φούρνο