Νόστιμη Πίτα με Κολοκυθάκια και Κασέρι
ΥΛΙΚΑ :
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 150 γρ. καπνιστό μπεικον
 6 αυγά
 150 γρ. (1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 μπέικιν πάουντερ
 5 κ.σ. λάδι
 500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα
 300 γρ. κασέρι
 2 κ.γ. άνηθο
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 επιπλέον άνηθο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε με το χέρι μικρά κομμάτια. Τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για λίγη ώρα και μετά τα στίβετε με τα χέρια σας να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους.
Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C . Λαδώνετε ένα ταψί 20 cm περίπου.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέικον σε υψηλή θερμοκρασία,
ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Όταν είναι έτοιμα, αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε στο μίγμα το μπέικον, τα κολοκυθάκια, το κασέρι, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά.
Ρίξτε το μίγμα στο ταψί, ραντίστε την επιφάνεια με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πάρει χρώμα.
Όταν βγει από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τον επιπλέον άνηθο. Καλή απόλαυση!!

 

ΠΗΓΗ: www.taste.com.au

Προηγούμενο άρθροΜυρωδάτο, Υγρό Κέικ Μανταρινιού
Επόμενο άρθροΕυωδιαστό Στρούντελ με Αχλάδια