Παστουρμαδόπιτα

Υλικα:

-Ένα πακέτο φύλλα κρουστας
-25 φέτες παστουρμά λεπτοκομμένο
-½ κιλό κασέρι κομμένο σε λεπτές φλούδες με το κατάλληλο εργαλείο ή πάρτε έτοιμες φέτες από το σούπερ μάρκετ
-½ κιλό ντομάτες, τριμμένες και ελαφρά συμπυκνωμένες (βάλτε φρέσκες ντομάτες και όχι κονσέρβα)
-1 αυγό στη γέμιση και 1 αυγό για επικάλυψη
-Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε ένα φύλλο κρουστας, στην μια άκρη του βάζουμε φέτες παστουρμά (από το οποίο αφαιρούμε το τσιμένι γιατί έχει πολλά μπαχαρικά). Βάζουμε από πάνω ομοιόμορφα την ντομάτα (στην οποία έχουμε ανακατέψει ένα αυγό μέσα) και τέλος τις φλούδες κασέρι.
**Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι **
Την τυλίγουμε ρολάκι την κρουστα μας να γίνει σαν φλογέρα. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα φύλλα μας.

Τα στρώνουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και σπάμε το άλλο αυγό μας το χτυπάμε με λίγο νεράκι και αλείφουμε όλα τα ρολάκια μας.
Εδώ τώρα όσοι θέλετε πασπαλίζεται με λίγο σουσάμι από πάνω.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και τοποθετούμε την πίτα μας και την αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να ροδίσει το φύλλο από πάνω χωρίς όμως να ξεραθεί πολύ, γιατί θέλουμε να κρατήσουνε τα ρολάκια μας τα υγρά τους και να είναι ζουμερά.

Καλή σας επιτυχία.

ΠΗΓΗ: Gkika Eleni

Προηγούμενο άρθροΗ Αυθεντική Συνταγή για Φαλάφελ
Επόμενο άρθροΤο τυρόψωμο του τεμπέλη