Kιμαδόπιτα
Συστατικά:
700 γραμμάρια γ.ο.χ αλεύρι
40 γραμμάρια μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Νερό ανάλογα με τις ανάγκες, περίπου 2 φλιτζάνια – ζεστό νερό

Για την Γέμιση
300 γραμμάρια κιμά
200γρ Βούτυρο λιωμένο
1 κρεμμύδι, μεγάλο μέγεθος
μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι.
λάδι
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπανάκι, πράσα, τυρί

 Παρασκευή:

Πρώτα κάνουμε την γέμιση, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το κιμά και τηγανίζουμε λίγο για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια, κάνουμε τη ζύμη, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και μαγιά.
Βάζουμε λίγο νερό λίγο λίγο, όχι όλο με την μία και φτιάχνουμε μια ζύμη.
Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μέρη, από κάθε μέρος κάνουμε ένα φυλλο σε μέγεθος 20cm


Σε κάθε φύλλο αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, η μαργαρίνη προηγουμένως λιώνει λίγο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, για να απλώνεται ευκολότερα, αναμένεται εκτός από το τελευταίο φύλλο που θα μπει από πάνω.
Για το πρώτο φύλλο χρειαζόμαστε 5 μέρη ζύμης, για το δεύτερο φύλλο 2 μέρη ζύμης και το τελευταίο φύλλο ζύμη για το τελευταίο φύλλο που θα είναι από πάνω. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό ταψί.


Λιπαίνουμε το ταψί  με μαργαρίνη, τοποθετείτε το πρώτο φύλλο, τοποθετείτε τη γέμιση, το δεύτερο φύλλο και το τελευταίο φύλλο από πάνω, αλείφετε με λίγο λάδι και αφήνετε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά καλυμμένη με μία πετσέτα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: sonjasrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρότου με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια πικάντικα με Ρύζι