ΥΛΙΚΑ:

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 700 γρ. χυμό τομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι ελιές, πράσινες και μαύρες
  • 50 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • Φρέσκα φύλλα ρίγανης, για να σερβίρετε

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Απλώστε και  στις δύο πλευρές του κοτόπουλου αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Θερμαίνετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το  κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για λίγα  λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στη κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ρίγανη. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά περίπου. Μετά προσθέστε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα ντοματίνια και τις ελιές.  Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι, Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε 2 λεπτά ή μέχρι να θερμανθεί το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με τη φέτα και διακοσμήστε με φρέσκια ρίγανη. Σερβίρετε με ψωμί ή  στρογγυλά πιτάκια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς και γλάσσο λεμονιού….ξεχωριστό
Επόμενο άρθροΤο ιδιαίτερο ΚΕΙΚ για την γιορτή της Μητέρας