Κοτόπουλο ψητές πατάτες, λουκάνικο και κίτρινο τυρί.

Συστατικά:

* 600 γρ κρέας κοτόπουλου (μπούτια ή στήθη κοτόπουλου)
* 8 μέτριες πατάτες
* 200 γρ χωριατικο λουκάνικο
* 200 γρ κίτρινο τυρί
* 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
* 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
* 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό
Στη συνέχεια παίρνουμε μία μία τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια προσθέτουμε το σκόρδο τη ρίγανη το αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι να καλυφθούν όλες ομοιόμορφα
Στη συνέχεια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αδειάζουμε τις πατάτες τακτοποιούμε να καλύψουν όλο το ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Στο χρόνο αυτό κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια βάζουμε μία κατσαρόλα πλασωτέ στη φωτιά και ρίχνουμε το λουκάνικο και το τηγανίζουμε, ταυτόχρονα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια προσθέτουμε μία κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο το λάδι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να καλυφθεί και αυτό ομοιόμορφα
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα με το λουκάνικο ανακατεύουμε και στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 10 λεπτά

Οταν το ανοίγουμε αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με το λιπος που έχουν βγάλει, μαζεύουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο στην άκρη του ταψιού και με μία χαρτοπετσέτα με προσοχή αφαιρούμε το πολύ λίπος τα λουκάνικα και ξανά απλώνουμε πάλι το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέσα στην κατσαρόλα
Στη συνέχεια βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάνω από το κρέας τις απλώνουμε, πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για άλλα 6 με 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να λιώσει το τυρί το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓιατί είναι καλό να χρησιμοποιείτε ξύδι όταν πλένετε τα ρούχα στο πλυντήριο
Επόμενο άρθροΤσιπούρα σε σάλτσα πορτοκάλι…για όσους θέλουν να δοκιμάζουν γεύσεις