Kεφτέδες με πατάτες φούρνου με μυρωδικά και μπαχαρικά 

Απαιτούμενα προϊόντα:

500 γρ μείγμα κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 φέτα ψωμί
7-8 κλωναράκια μαϊντανό
1 πράσινη πιπεριά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ριγανη
1/2 κουτ κόκκινη πιπεριά – καυτερή
Μαύρο πιπέρι, αλάτι, τριγωνόφυλλο – κατά βούληση
Φργανιά για πανάρισμα
Τηγανέλαιο

για τις πατάτες
4 μέτριες πατάτες
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι σκόνη
1 κ.σ. αποξηραμένο σκόρδο σκόνη
1 1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. τσίλι (ή πιπέρι καγιέν) σκόνη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες
Ανακατεύουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το αυγό και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά.
Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι και ριγανη.
Το ψωμί μουλιάζεται σε ένα μπολ με νερό, στη συνέχεια θρυμματίζεται και αναμιγνύεται με κιμά.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι και άλλα μπαχαρικά.
Το μείγμα που προκύπτει χωρίζεται σε κεφτεδάκια, τα οποία τυλίγονται σε αλεύρι και τηγανίζονται σε καυτό λάδι.

Πατάτες φούρνου με πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις πλένουμε πολύ καλά (αν χρειαστεί τις βουρτσίζουμε με καθαρό υγρό σφουγγαράκι) και δεν τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε κυδωνάτες (αν είναι μεγάλες και στη μέση).
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την σάλτσα σόγιας με το ελαιόλαδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, το τσίλι (ή το πιπέρι καγιέν), το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε τις πατάτες στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλες.
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα σε μία στρώση.
Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις, για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να είναι τραγανές απ’ έξω και να πάρουν χρώμα. Στην μέση του ψησίματος τις ανακατεύουμε μια-δυό φορές.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα…η πίτα που έριξε το internet
Επόμενο άρθροΣαλάτα με αυγά και κουνουπίδι….μπορώ να φάω μία μόνη μου