Γεμιστοι κεφτέδες με καπνιστό τυρί και βουτυρωμένη πατάτα
Θα σας αφήσω τη συνταγή, ελπίζω να την εκτιμήσετε ❤️ ❤️
Συστατικά
400 γρ ανάμεικτο κιμά
2 αυγά μέτρια-μικρά
2 γενναιόδωρες κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας πεκορίνο
2 – 3 φέτες ψωμί με χοντρή ψίχα και άφθονο ημίσκληρο ψωμί
Γάλα
Πρέζα θυμάρι
1 γενναιόδωρη κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι
αλάτι
Καπνιστο μετσοβου για γεύση
εξαιρετικό παρθένο λάδι για τηγάνισμα + δεντρολίβανο
Μέθοδος
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το θρυμματίζουμε με τα χέρια και το βυθίζουμε στο γάλα. 5 λεπτά είναι αρκετά
Προσθέστε στο μπολ τον κιμά, το τέλεια στυμμένο ψωμί, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά, την πάπρικα, αλάτι, παρμεζάνα, πεκορίνο, θυμάρι, μαϊντανό και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φτιάχνουμε κεφτεδάκια. Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας, βάλτε ένα κομμάτι καπνιστό τυρί και κλείστε το κεφτεδάκι τυλίγοντάς το πάνω του! κάνε το ίδιο με όλους τους άλλους κεφτέδες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
Βυθίστε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι, κρατώντας όμως τη θερμοκρασία υπό έλεγχο
Δεν πρέπει να καούν, αλλά να τηγανιστούν αργά και σιγά σιγά να ροδίσουν
Θα χρειαστούν περίπου μερικά λεπτά
Μόλις βρασουν οι πατάτες για μόλις 10-15 λεπτά, τις σοτάρουμε στο τηγάνι με το φασκόμηλο, το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό
Η Συνταγή είναι του Alessandro Monti
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κεφτέδες γεμιστοί με φέτα και λαχανικά
Υλικά
500γρ κιμά Μοσχαρίσιο
500 γρ κιμά Χοιρινό
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
100 γρ περίπου φέτα
1 αβγό,
σκόνη σκόρδου,
σκόνη τζίντζερ,
νιφάδες σκόρδου,
κύμινο
λίγη καυτερή πιπερι
Γέμιση
100 γρ περίπου φέτα
ψητές πιπεριές
κολοκυθάκια
Εκτέλεση
Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και πρόσθεσα ψιλοκομμένο κρεμμύδι Αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 αβγό, σκόνη σκόρδου, σκόνη τζίντζερ, νιφάδες σκόρδου, κύμινο και λίγη καυτερή πιπεριά. Ανακατεύω καλά και το αφήνω να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Κόβω τις ψητές πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τριμμένη φέτα και αλάτισα αν η φετα δεν ειναι πολυ αλμυρη.
Παίρνουμε λίγο λίγο μείγμα, το ανοίγουμε στη παλάμη μας, βάζουμε στη μέση λιγη φέτα και λιγο απο το μείγμα πιπεριών με κολοκυθάκια και τηγάνισα μέσα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι.
Αν ψήσετε στο φούρνο δεν θα χρειαστεί να γυρίσετε.
Καλή Απόλαυση