Υλικά

1 κιλό σπανάκι,
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο,
μισή κούπα λάδι,
αλατοπίπερο,
3 κσ τραχανά ή ρύζι γλασέ,
άνιθο,
6-7 αυγά,
μαύρο πιπέρι,
λίγο νεράκι,
3 κσ τριμμένη φρυγανιά,
1 κσ βούτυρο,
100 γρ φέτα,
200 γρ κασέρι τριμμένο.

 

Εκτέλεση :

Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι το χοντρό κόβω με τα χέρια μου. Σε μία κατσαρόλα βάζω το λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι προσθέτω αλατοπίπερο , το ρύζι ή τον τραχανά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά προσθέτω και τον άνηθο κλείνω την φωτιά. Βουτυρώνω ένα πυρέξ ρίχνω την φρυγανιά, μέσα στο σπανάκι τρίβω την φέτα ανακατεύω ελαφρώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγα με λίγο νεράκι κ το πιπέρι το ρίχνω πάνω απ’το σπανάκι προσθέτω και το κασερι (ή ότι έχετε) ψήνω στις αντιστάσεις. Πάνω κάτω στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Προηγούμενο άρθροΣοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς και καραμέλα από χουρμάδες
Επόμενο άρθροΠαξιμαδάκια πορτοκάλι με σταφίδα