Ογκρατεν πατάτας με κολοκυθάκια

Υλικά

3-4 Κολοκυθάκια(όχι μικρά) (500g)
3-4 Μεσαίες Πατάτες (500g) 
340g γάλα εβαπορέ
160g γάλα φρέσκο
150g τυρί τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο ψωμί

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να λαδώσουμε ένα ταψί με μερικές σταγόνες λάδι που θα απλώσουμε με ένα χαρτί κουζίνας.
 Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα αυτού του ταψιου με τα τριμμένα ψίχουλα ψωμιού. 
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια όχι πλήρως. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με το εργαλείο κοπής.
Ανακατεύουμε τις φέτες  των κολοκυθιών και  της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια πρέζα ρίγανη, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά για να εμποτίσουμε όλες τις φέτες πατάτας και κολοκυθιών. Αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγα λεπτά.

Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι πολύ μικρό (μπορείτε να το τρίψετε).
Τρίψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Βάζουμε τις φέτες πατάτας και κολοκυθιών στο ταψί με σειρά εναλλάξ. Πρέπει να τα τοποθετήσουμε  έτσι ώστε η βάση να είναι πάντα καλά καλυμμένη.
Μόλις ολοκληρώσουμε το πρώτο στρώμα, θα πασπαλίσουμε με λίγο καλαμποκάλευρο. 
Στη συνέχεια θα πασπαλίσουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 
Ρίχνουμε λίγο απ το τριμμένο τυρί.

Στη συνέχεια βάζουμε άλλο  ένα στρώμα πατάτας-κολοκυθιών εναλλάξ.
Θα πασπαλίσουμε πάλι με  καλαμποκάλευρο θα ρίξουμε πάλι κρεμμύδι, στη συνέχεια τυρί, και στη συνέχεια στρώμα πατάτας-κολοκυθάκια, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι φέτες. 
Σε ένα μπολ θα βάλουμε το γάλα στο οποίο θα προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. 
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το γάλα μας πάνω στα στρώματα κολοκυθιών  και πατάτας.
Βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 200º C

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!
For More Photo click here
Προηγούμενο άρθροΚαρμπονάρα με κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΗ Απόλυτη Γαριδομακαρονόδα: Μια Πραγματική Απόλαυση