Κροκέτες ρυζιού

Συστατικά:

Για τις κροκέτες ρυζιού:
– 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι
– 1 αυγό.
– 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
– ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι.
– 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
– 100 γρ. τριμμένου τυριού παρμεζάνας.
– 200 γρ. τυρί κομμένο γκουντα σε κύβους 2×2 cm
– 50 ml ρούμι
– αλατοπίπερο.

Για παναρετε τις κροκέτες:
– 2 αυγα
– 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
– 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα
– 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανια
– αλατοπίπερο
– 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Βήμα βήμα:

– Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομένο κρεμμύδι, σκόρδο το αλάτι και το πιπέρι και σοταρουμε 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε 50 ml. ρουμι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
– Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, το σοταρισμένο κρεμμυδι και σκόρδο, 1 αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 100 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να ενωθούν όλα και να είναι συμπαγή.
– Πάρτε μια μικρή μερίδα μειγμα ρυζιού, απλωστε πανω το στο χέρι σας, βάλτε ένα κύβο τυριού στη μέση, κλείστε και σχηματίστε μια μπάλα με το χέρι σας.
– Ανακατέψτε 2 αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι.
– Περάστε τις μπάλες ρυζιού μέσα από αλεύρι, μετά από αυγά και έπειτα από την φρυγανιά.
– Τακτοποιήστε τα σε ένα δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες για 2 λεπτά. περίπου μέχρι να ροδίσουν.
– αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.
– παραδοσιακά σερβίρεται με μια πλούσια κόκκινη σάλτσα ντομάτας.

Να είστε υγιής

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΠολύ εύκολο γλυκό και πολύ νόστιμο
Επόμενο άρθροΤριμμένο Κέικ με ρικότα και Nutella