1 κσ. ελαιόλαδο
1 κσ. βούτυρο
4 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες κατά μήκος σε 8 σφήνες (Κόψτε στην μέση τη πατάτα, στη συνέχεια κόψτε το κάθε μισό κατά μήκος σε τεταρτημόρια, στη συνέχεια κόψτε κατά το ήμισυ σε όμοιες σφήνες.) 
4-5 μεσαία σκελίδες σκόρδο, λιωμένο μέσω πρέσα σκόρδου (περίπου 1.5 κσ)
1-3 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κσ. φρέσκο τριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κσ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 κσ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης (1/2 κουταλάκι σούπας)
1/2 κγ. αλάτι
1/2 κγ. μαύρο πιπέρι
2 κσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα  σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο , περιστρέφοντας περιστασιακά το τηγάνι. Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι, ιδανικά σε μία στρώση

2. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν (το τηγάνι θα πρέπει να τσιτσιρίζει αλλά να μην καπνίζει), περίπου 6 λεπτά. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, γυρίστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα λίγο καμμένο χρώμα, περίπου 5 λεπτά περισσότερο. Κατεβάστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή, σκεπάστε καλά και μαγειρέψτε έως ότου οι πατάτες να είναι τρυφερές όταν τρυπηθούν με το άκρο του μαχαιριού, περίπου 5 λεπτά. Ενώ μαγειρεύονται οι πατάτες, συνδυάστε τα επόμενα 7 συστατικά σε ένα μικρό μπολ.
3. Όταν οι πατάτες είναι τρυφερές, προσθέστε μείγμα σκόρδου-λεμονιού ανακατεύουμε προσεκτικά (ώστε να μην σπάσουμε τις σφήνες πατάτας). Μαγειρέψτε, ακάλυπτα, μέχρι να θερμανθεί το μείγμα καρυκεύματος και αρωματίσει της πατάτες, 1 έως 2 λεπτά. Πασπαλίστε τις πατάτες με φρέσκο ​​μαϊντανό.
4. Ανακατέψτε απαλά. Σερβίρει περίπου 4 . (Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε ελιές και φέτα, αν θέλετε).

dishingwithdish.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜακεδονίτικη γλυκιά Μπομπότα…πανεύκολη
Επόμενο άρθροΝαπολιτάνικο Κέικ μήλου με Γιαούρτι