Πατατοκεφτέδες

Υλικά

πατάτες – περίπου 1,2 κιλά
τυρί – 200 g
αυγά – 2 τεμ.
άνηθο – 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
κρεμμύδι – 1 μικρό τριμμένο κεφάλι
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
σκόρδο – 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη
αλάτι – για γεύση αν το τυρί είναι αλμυρό

Για επικαλειψη
αυγά – 2 τεμ.
αλεύρι – 100 g
φρυγανιά – 100 g
λάδι – για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμες, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ξεφλουδίζουμε. Τα τρίβουμε ή τα πολτοποιούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, το τριμμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν καλά τα προϊόντα.

Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μακρόστενα και επίπεδα κεφτεδάκια, τυλίγουμε με αλεύρι, βουτάμε σε χτυπημένα αυγά και τέλος τυλίγουμεμε τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους έτοιμους πατατοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε αυτούς τους σούπερ νόστιμους τηγανητούς πατατοκεφτέδες με σάλτσα της επιλογής σας.


Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤα Χρυσαφί κουλουράκια «της γιαγιάς»…έγιναν μαλακά, νόστιμα και πολύ μυρωδάτα.
Επόμενο άρθροΑφράτο και γευστικό ψωμί μαργαρίτα: Φτιάξτε το σπίτι σας!