Αγκινάρες αλα Πολίτα

Υλικά

7-8 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
4 μικρές πατάτες
2 καρότα
350 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνα του τσαγιού λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι πιπέρι
2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό 1 -2κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μία κούπα με νερό στο οποίο έχουμε βάλει το χυμό του ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ,τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνιθο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα καρότα τα σοτάρουμε και αυτά 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε τον αρακά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα όλα μαζί για 5 λεπτά και τελευταίες πάνω πάνω βάζουμε τις αγκινάρες.

 

Ρίχνουμε ζεστό νερό να να σκεπάσει το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει περίπου 20-30 λεπτά.
Αυγολέμονο: στο multi ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα και το κορν φλάουρ τα χτυπάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Έπειτα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα το προσθέτουμε στο multi και ξαναχτυπάμε. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο μας.Κουνάμε τη κατσαρόλα να πάει παντού αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!! Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της φίλης Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Λαχανικών
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο μπισκοτογλυκό Σοκολάτας