Συστατικά

Για τις τηγανίτες
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. Σούπας μαγιά
1/2 αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
Για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι ζεστό μέλι
μερικά ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό και τη μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι, έτσι ώστε η μαγιά να διαλύεται εντελώς.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά για τις τηγανίτες και το χτυπάμε για να σχηματίσουμε ένα λείο κτύπημα.
Καλύψτε με κάποιο πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το στην άκρη για 15-20 λεπτά, έως ότου αρχίσει να αφρίζει το κτύπημα.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε αρκετό αραβοσιτέλαιο για να καλύψετε τον πυθμένα του.
Ρίξτε 1-2 κουταλιές της ζύμης (ανάλογα με το πόσο μεγάλες θέλετε) στο καυτό λάδι. Μην συνωστίζεται το τηγάνι. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε παρτίδες (3-4 κάθε φορά). Τηγανίζουμε μέχρι να χρωματίστούν όμορφα, γυρίζοντας τα περιστασιακά.
Μεταφέρετε σε κάποιο χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσουν το λάδι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες.
Σερβίρονται ακόμη ζεστές με ζεστό μέλι και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια. Απολαύστε!

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα με φύλλο σφολιάτα !
Επόμενο άρθροΤαλιατέλες με ψητές μελιτζάνες και τριμμένη Φέτα