Ομελέτα Ζυμαρικών γεμιστή με ζαμπόν και τυρί

Για να φτιάξετε την ομελέτα με ζυμαρικά, απλώς ανακατέψτε τα ζυμαρικά που περίσσεψαν με τα χτυπημένα αυγά, καρυκευμένα με μπόλικη παρμεζάνα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σήμερα θα δούμε πώς να ετοιμάσετε τη γεμιστή ομελέτα ζυμαρικών , με μια έξτρα νότα γεύσης. Η γέμιση μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.

Υλικά 

350 γρ ζυμαρικά κοντά ή μακριά (π.χ. μακαρόνια) σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας
4 ή 5 αυγά
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
80 γρ βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση της ομελέτας:
70 γρ φέτες ζαμπον
60 γρ μοτσαρέλα

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα , μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, λιώστε 80 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα και κρατήστε το ζεστό για αργότερα.
Βράστε 300 ή 350 γραμμάρια μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, στραγγίζοντάς τα al dente. Τα περνάτε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα.
Αφού τα στραγγίξουμε καλά, τα αλατοπιπερώνουμε ριχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον βασιλικό και τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα περίπου το μισό μείγμα, συμπιέζοντας το καλά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Προσθέστε από πάνω τη γέμιση, σε αυτή την περίπτωση τις φέτες ζαμπον και μοτσαρέλα, κομμένες σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια, καλύψτε τα πάντα με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών και αυγών.
Είναι σημαντικό, μάλιστα, η γεμιστή ομελέτα ζυμαρικών να είναι συμπαγής, ώστε να μπορεί να αναποδογυρίζεται εύκολα, για να τελειώσει το μαγείρεμα.

Η ομελέτα ζυμαρικών με γέμιση πρέπει να ψηθεί με σκεπασμένο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 7-8 λεπτά από τη μια πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.
Η νόστιμη και ιδιαίτερη ομελέτα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα, νόστιμη ακόμη και ζεστή και κρύα (ίσως όχι από το ψυγείο), για να την πάρετε σε ένα πικνίκ ή ένα μεσημεριανό γεύμα δίπλα στη θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με ρολάκια κρέατος γεμιστά
Επόμενο άρθροΠολίτικη μελιτζάνα….φανταστικός μεζές