Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Υλικά

1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
50ml ελαιόλαδο
5 μικρά αυγά
λίγο φρέσκο γάλα
Αλάτι πιπέρι
2 κ.σ άνιθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σπάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια και πετάμε τα κοτσάνια.
Κόβουμε το τρυφερό μέρος ή αλλιώς τις μύτες, λυγίζοντας τα σπαράγγια ένα-ένα με το χέρι μέχρι εκεί που κόβονται από μόνα τους.
Το υπόλοιπο είναι το «παλουκάκι» το οποίο δεν θα μαλακώσει όσο κι αν το μαγειρέψουμε.
Τοποθετούμε τις μύτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις πλένουμε καλά.Τις στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις μύτες από τα σπαράγγια και τις αφήνουμε για 3-5’ να βγάλουν την πικράδα τους.

Τα σουρώνουμε αμέσως και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια.Τα γυρνάμε για 5’ μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε τον άνηθο.Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τ ανακατεύουμε.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα σπαράγγια ρίχνουμε τ΄αυγά και αφήνουμε την ομελέτα να πήξει.
Γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
Σερβίρουμε την ομελέτα με τα σπαράγγια ζεστή πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τυρί της αρεσκείας σας.

Καλή σας απόλαυση!!!!

 

ΠΗΓΗΗ συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη
Προηγούμενο άρθροΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ πεντανόστιμη με βουτυράτη ζυμη!😍
Επόμενο άρθροΖουμερές μπριζόλες σε τηγάνι. 😍