Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με ντομάτα και φέτα | Η Ομελέτα ως πλήρες γεύμα

Ομελέτα με Τηγανιτές Πατάτες και Κολοκυθάκια

Απλή, γρήγορη, εύκολη αλλά και πάρα πολύ νόστιμη.
Μια ωραία λύση που θα σε βγάλει από δύσκολη θέση όταν δεν έχεις μαγειρέψει…..

ΥΛΙΚΑ :

5 αυγά
6 πατάτες
1 – 2 κολοκυθάκια
50 γρ. μυζήθρα χοντροτριμμένη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και μετά την κάθε ροδέλα στη μέση.
Τα βάζετε σε δυο μπολ και τα αλατίζετε.
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τις πατάτες. Πέντε λεπτά πριν ροδίσουν προσθέτετε και τα κολοκυθάκια.
Όταν οι πατάτες ροδίσουν, με ένα κουτάλι, αφαιρείτε από το τηγάνι το περισσευούμενο λάδι.
Σε ένα μπολάκι, χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα και το πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία μεριά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου αναποδογυρίζετε την ομελέτα και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη μεριά. Πασπαλίζετε με την μυζήθρα και σερβίρετε…..

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με ντομάτα και φέτα | Η Ομελέτα ως πλήρες γεύμα

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΗ Πίτα του Κηπουρού
Επόμενο άρθροΓρήγορη Πίτα με τυρί σε 5 λεπτά